sâmbătă, 16 octombrie 2010

# Oglinda patimasa :)


Joi, am avut de pregatit o tema la dirigintie impreuna cu Oana. Si am hotarat sa va arat si voua cam ce mi-a iesit... Tema: Eu in oglinda.

.... Oglinda, pentru mine este ca o fereastra care se deschide atunci cand soarele bate din aripi si care se inchide atunci cand nesiguranta invadeaza particele din mine.. se hraneste cu o doza de pesimism. Eu, in oglinda incerc sa vad frumosul, frumosul vietii.. vad un caracter nu prea perfect dar pe care incerc sa-l modelez cu putina bunavointa. Vad un om obisnuit, care uneori se vrea deosebit pentru toti si nu-i prea iese, dar are incredere in fortele proprii, vad ceea ce-mi place, de multe ori si de cate ori plec de acasa ma uit in oglinda si nu numai in cea de pe perete, ci si in cea a sufletului.
De fapt, oglinda sufletului ne arata cum suntem noi cu adevarat, sufletul este umbrit cu calitati si defecte. Am cunoscut persoane care vor cu orice chip sa-si scoata in evidenta calitatile, frumusetea chipului... dar cand ii descoperi goliciunea sufletului parca, totul se sfasie... Este mai bine sa-i lasi pe cei din jur sa te descopere, sa-ti spuna cat de frumos/a esti... mandria asta de care dau dovada unii devine una plictisitoare, iar treptat, treptat pulsul prieteniei scade. Incep sa se nasca niste prietenii in alb si negru.
Deci, cum am spus.. unii se cred prea perfecti, prea mandri de ceea ce vad... iar altii sunt dezamagiti, de ceea ce vad in oglinda. Nici aici , nu este bine... chiar daca geme in noi o nesiguranta, o nemultumire ca nu suntem asa cum vrem noi sa fim, ar trebui sa ne asternem gandurile astea incinse in oglinda sufletului. Sa le dam foc, iar nesiguranta sa se faca scrum... iar dupa aceea , dupa ce am scapat de acest defect sa aruncam cenusa insangerata peste cei care se cred perfecti... si sa incercam sa devenim mai simpli si mai siguri pe noi.
Odata, m-am aflat si eu in ipostaza nesigurantei dar, sufletul cald mi-a preparat o licoare din incredere si mi-am revenit. Sper, ca asa sa faceti si voi, lasati perfectiunea deoparte, gustati putin si din simplitate. Incercati sa va uitati de doua ori in oglinda: in oglinda de pe perete si in cea din suflet .. si vedeti care este mai avantajoasa.

# Voi, cum va vedeti in oglinda ?

5 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai postat asta, pentru ca, asa cum ti-am spus si la scoala, cred ca ti-a iesit foarte bine si ca ai dreptate in tot ceea ce ai scris.
    Diriga a fost incantata de talentul tau poetic.BRAVO!!!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi :X, ce m-as face eu fara tine ? ;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari! Ma bucur ca te-ai facut remarcata si la scoala. Talentul trebuie impartasit, este pentru oameni.

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumos ceea ce ai scris. mult succes in continuare la scoala

    RăspundețiȘtergere