duminică, 17 octombrie 2010

# Inimă bruscată ...

A mai trecut o saptamana incinsa. De ce, spun incinsa ? Pentru ca am mai primit o palmă din partea unei persoane dragi. Nu ma asteptam... dar, poate am sa reusesc sa trec si peste asta. Imi caut din nou ochii prin nisipul dureros si imi revin... partial. Crede-ma, nu ma asteptam.. am ramas uimita ... parca imi venea mie sa-mi culeg rusinea de pe jos (in locu' tau) dar, nici dupa ce ti-ai revenit n-ai facut-o (asta m-a deranjat enorm). Pe moment te-am inteles... am zis: "Hai, gata poate iar s-a certat cu el, poate iar nu-i este bine..." Am cusut toate astea cu un ac al ignorantei, am hotarat ca sa nu te mai bag in seama cateva zile. N-a mers. Parca, imi infingea cineva sulite pe la spate... cred ca era prietenia noastra innodata si dezlegata.
Ma uitam la tine si parca... nu-mi venea sa cred ca nu vorbesc cu tine! Noi, alea care radeam non-stop, care barfeam non-stop. Am hotarat, sa trec si peste asta... am considerat comportarea ta una "copilareasca".. te-am inteles, citez: "n-aveam chef de glume". Dar, vezi aia chiar a fost o gluma iar tu ai luat-o drept ceva serios. Ar trebui sa invatam sa ne comportam mai frumos cu cei in varsta, nu ? Crede-ma, ii erai o persoana draga, speciala... si inca ii mai esti. Totusi, a lipsit un "iarta-ma!". E in regula, poate nu ai simtit nevoia sa zici asta... dar, cineva astepta sa auda acel "scuze".
Incerc sa te inteleg.. si n-am sa uit ziua aia cand ai spus: "Nimeni nu ma intelege!" Stii la ce ma refer... adica, eu care stateam si te ascultam non-stop nu te intelegeam ? Si nu ma refer doar la mine ... ci si la celelalte ( ne-am lamurit si cu asta). Sper, sa nu se mai intample! Am gresit amandoua... din pacate, eu am fost dezamagita de tine. Dar nu-i nimic... totul se rezolva prin discutii purtate calm. O parte le-am rezolvat.. a mai ramas doar ultima "intamplare" ca sa zic asa. Si nu din cauza mamei, si a L. ai avut tu discutiile astea cu mine. Din contra, ele m-au incurajat sa vorbesc cu tine. Comportamentul tau cam ironic, a fost de vina. Sper sa-ti dai seama ce si cum. Si o ridicare de ton, schimba multe...
Mie mi-a trecut.. sunt bine. Sper din suflet sa nu se mai repete.
# Ai grija de tine, ai grija de mine, ai grija de inima mea. Nu o mai brusca de toate scarile prafuite.

14 comentarii:

  1. stii, dupa parerea mea, orice tip de relatie trebuie intretinuta de ei implicati si fiecare dintre cei implicati trebuie sa ofere la fel de mult. chiar si intr-o relatie de prietenie. orgoliul nu isi are locul aici. atunci cand gresesti, e important sa ai puterea sa iti ceri scuze,dai dovada de mult curaj recunoscand ca ai gresit. atunci cand iti ceri scuza fata de cineva nu inseamna ca ai decazut. din contra, dupa parerea mea te inalta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa cum ai spus si tu, sa dam totul uitarii sau macar sa lasam in urma acest eveniment care ne-a afectat pe toate... si ce e mai important,sa nu-l lasam sa produca o ruptura...
    Sa mergem mai departe,cu fruntea sus si sa traim cu speranta ca nu se va mai repeta...

    RăspundețiȘtergere
  3. nice blog ; )
    i like it ; ]

    follow me if you want ; D ;**

    RăspundețiȘtergere
  4. nice blog ; )
    i like it ; ]

    follow me if you want ; D ;**

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! Abea acum am citit aceasta postare. Nu stiu cum, dar am presimtit ca trebuie sa scrie ceva pe blogul tau si am uitat sa ma uit mai devreme...
    Simteam ca e ceva in neregula si ca noi ne-am pierdut legatura...
    Sincer... astea nu ar trebui discutate prin intermediul internetului, ci fata in fata... dar cum nu putem discuta... vreau sa te lamuresc aici cu cateva lucruri.
    Imi pare rau, dar am avut o perioada foarte proasta, nici eu nu stiam ce se intampla cu mine, iar voi toate spuneati ca ma intelegti. Gresit! Nimeni nu ma putea intelege, cel putin, nu ma putea intelege cineva care nu trecuse prin ce am trecut eu... am inceput sa imi amintesc de toate si mi se parea ca din nou, nimic nu are rost. Nu zic, ca nu m-ati inteles niciodata, pentru ca voi chiar m-ati ajutat enorm si va raman datoare, doar ca cineva care trece prin ceva oribil de groaznic si tu nu ai trecut prin asa ceva, crede-ma ca nu ai cum sa intelegi acea persoana, cel putin nu ai cum sa intelegi durerea sau ce simte... cu adevarat!
    Regret foarte mult toate cele intamplate! Am fost si inca sunt o nesimtita. Imi pare rau...
    Totusi, nu ma simt bine cand vad ca toata vina e doar a mea, dar o las asa...
    Si fata de mama ta am un respect enorm! Nu sunt genul de persoana care sa fie ajutata si sa intoarca spatele... nu! nu sunt asa! Am incercat sa vorbesc cu mama ta, dar... spre uimirea mea... mama ta nici nu m-a bagat in seama si nici nu-ti dai seama cum m-am simtit.[poate meritam asta] Am asteptat-o mult sa vina sa stau de vb cu ea, eram foarte stresata si nu stiam ce sa ii spun sa nu o supar din nou, vroiam sa lamuresc lucrurile, dar nu m-a lasat. Mai mult, m-a lasat vorbind singura... Mi-am cerut scuze pentru cele intamplate si nici nu a luat in seama asta. Iertare crede-ma ca nu pot sa imi cer. Iertare imi cer doar de la Dumnezeu! Mama ta m-a inteles gresit, si voi celelalte... Bine, recunosc, ca am gresit foarte mult, dar am avut bunul-simt si am vrut sa repar asta chiar de voi nu v-ati dat seama niciuna!
    V-ati indepartat mult de mine... foarte mult!...aproape de tot.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am simtit si inca ma simt jalnic. Puteati macar sa ramaneti odata dupa ore sa stai sa discutam, sa vorbim frumos si sa le lamurim pe toate! Credeti-ma ca am incercat sa vorbesc cu voi.Cand am vazut ca niciuna nu ma mai baga in seama sau doar imi raspundeti la misto si va uitati la mine ca la o.... [mai bine tac] nu mi-a mai trebuit nimic si am incercat sa va ignor si eu asa cum ati facut-o si voi, nu inainte s aincerc sa rezolv. Am observat ca de atunci cu problema ursuletului[partial inventata] ne-am racit total... nici atunci nu m-ati inteles.
    Orice am facut sau am zis credeti-ma ca nu am avut nici o intentie rea. Daca vroiam sa iasa rau procedat altfel, fara ca eu sa sufar, fara ca eu sa imi doresc sa nu ma fi nascut, fara ca eu sa nu imi doresc sa mai fac parte din clasa a X-a UB... Vroiam si inca vreau sa ma transfer, dar datorita doamnei diriginta o las balta si incerc sa trec peste! Nu are rost sa mai fac si altele, cred ca o sa imi fie de ajuns sa ma mut din banca, stiu ca va doriti enorm asta si o sa va indeplinesc dorinta[macar atat sa fac]. Nu vreau sa va mai deranjez cu prezenta mea...nesatisfacatoare...
    M-a deranjat enorm ca ati ras de mine si... m-au deranjat si vorbele care mi le spuneati si ma vorbeati pe la spate. V-am inteles intr-o anumita masura. Oana a cam exagerat...voi macar ati avut un pic de rusine sa nu-mi ziceti in fata unele lucruri, pe cand Oana n-avea nicio treaba, ei ii place sa jicneasca, sa faca omul sa se simta mai prost decat este... Cum sa imi zica mie niste lucruri banale, care nu au niciun gram de adevar, care ma jicnesc oribil de tare??? De unde pana unde atata nesimtire?... nu, imi cer scuze, ea e perfecta si nu ma ridic la nivelul ei superior de Diva fitoasa, asa cum se crede ea[hai sa fim seriosi, asta crede, asta zic... nu e nicio jicnire, e purul adevar]... faptul ca e singura la parinti si alintata nu inseamna ca trebuie sa se simta asa de importanta si sa faca luema sa se simta groaznic. Nu are niciun drept! Scuza-ma ca iti spun tie toate astea, dar nu pot sa ii spun ei pentru ca stii prea bine ca s-ar isca un mare scandal... Am multe sa ii spun, dar mai bine tac sa nu mai fie si alte discutii. Atat o rog: sa inceteze absolut orice discutie care are legatura cu mine si sa nu-si mai dea cu parerea... nu vreau sa mai vorbeasca cu mine, nici macar nu mai vreau un simplu "salut" din partea ei, pentru ca si ala contine asa-zis-ul si renumitul "sictir" care se regaseste intotdeauna la ea...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu Viorica[sa va iau pe rand sa va lamuresc...] nu am nimic, dar absolut nimic... m-a dezamagit si ea destul si nu o credeam in stare... nu mai comentez!
    Cu tine Raluca... si cu prietenia noastra, cum ramane?... adica... ce sa mai???!!! Nu mai ramane nimic! Ne-am racit prea tare pentru a mai continua ceva ce s-ar putea numi prietenie adevarata... Nu am vrut rau nimanui.. si nici nu il doresc cuiva!
    Ti-am spus ce m-a deranjat... vroiam sa fie bine, chiar imi doream asta... am incercat. Imi spuneam:Daca azi au fost asa rele cu mine, poate maine vor fi altfel... mai bine nu zic nimic..." si nu ziceam... ziua urmatoare era la fel, sau chiar mai rau. Ma duceam in camin si plangeam, imi doream sa nu fiu... sa nu mai incurc lumea, dar uite ca ..... trebuie sa stau asa... sa indur si sa nu fiu inteleasa[iar incep cu neintelegerea, dar gandeste-te.... chiar nu am fost inteleasca din acest punct de vedere, nu a fost nicio intentie rea din partea mea, totul a fost o mare zarva... nu stiti cum ma simt fata de voi tate si cum m-am simtit cand s-au intamplat multe...cand am fost inlaturata si tratata ca o... (stii la ce se refera Oana cand zice mereu - sa nu creada ca nu m-am prins...mi-a repetat asta de multe ori..)...
    Sunt multe de spus, dar prefer sa incetez orice discutie care are legatura cu toate astea.Imi doresc sa nu se fi intamplat nimic, dar asta nu a fost din partea mea, asta e viata! Asa a fost sa fie!
    Gandeste-te si ai sa vezi ca nu numai eu sunt cea "rea" si... am vazut parerea voastra despre mine, care este una... foarte...(mi-e rusine sa zic, sincer acum).Stiu ca nu are rost nimic, ca toate acestea trebuiau discutate altfel, mai demult, dar... ASA A FOST SA FIE!...
    Nu stiu ce importanta are acest mesaj sau cat de mult te lamureste pe tine si alte persoane in privinta celor intamplate.... ti-am spus insa ca am incercat prin alte modalitati si nu am putut face nimic!
    Imi cer scuze si pentru exprimarea oribila si repetata si...cum mai este...
    Nu vreau sa par victima in toate cele intamplate, pentru ca nu sunt... ceea ce vreau e ca totul sa revina la normal, desi nu cred ca va mai reveni...
    Va multumesc ca mi-ati fost alaturi si m-ati ajutat. Raman datoare, desi nu stiu cum ma voi putea revansa...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper sa citesti comentariile in ordine, nu am putut sa trimit tot odata... Iti cer te rog sa nu il publici...
    Cam atat am avut de zis...
    Iti multumesc pentru intelegere!

    RăspundețiȘtergere
  9. # In primul rand, scuza-ma ca ti-am postat comentariile... dar vreau sa-ti mai citesc din cand in cand gandurile care le mai ai legate de mine. Pfff, nici nu stiu ce ce sa incep... e greu, chiar foarte greu. Nu numai tu ai gresit... si eu am gresit foarte mult in ultima vreme, dar parca nu-mi mai pasa. Ironiile alea au venit ca niste valuri indiferente. Nici nu stiu cum sa-ti spun! Eu, acum nu vreau sa scot in evidenta faptul ca tu esti "oaia neagra", dar povestea aia cu ursuletzul m-a facut sa-mi dau seama de multe lucruri... chiar si faza cu mama. Si crede-ma ca avea mare nevoie de un "scuza-ma".. si am sa-ti spun si de ce. Am plans impreuna pentru tine, cand am aflat ceea ce ai facut mai demult... am incercat sa te facem sa te simti bine, am venit la tine, am vorbit cu tine, te-am incurajat. Dar toate acestea parca au fost in zadar... Te las sa reflectezi la ceea ce am scris mai sus.. poate iti vei da seama de ce merita un " scuza-ma" :-j.
    Sa trecem si peste asta. Nu cred ca este nevoie sa te muti in alta banca, eu una nu-mi doresc asta si nici celelalte. Daca nu ai nimic de ascuns vei sta in continuare acolo...
    Hai, sa-ti spun si de ce m-am distantat asa de tine... de la un timp, cam de 1-2 luni se aud multe, multe de tine. Am incercat sa nu bag nimic in seama, dar lumea asta vorbeste in continuare. Asta, o sa-mi spui tu in particular daca este adevarat sau nu... Crede-ma, am incercat sa trec si peste asta... am zis ca lumea vorbeste prostii... dar, lucrul asta nu-l aud de la la o singura persoana... ci de la mai multe... asta e rau.
    Chiar si atunci cand te enervai si-ti varsai nervii pe mine, am incercat sa nu-mi pese... dar parca te simteam superioara, te credeai prea, prea... fatza de mine.
    Toate, te-am sprijinit, te-am sfatuit.. dar vad ca nu a folosit la nimic... Trebuia sa vorbesti cu noi, sa ne spui ce probleme ai.. poate asa te intelegeam (cum am facut-o de multe ori) dar n-ai vrut... ai tinut toate astea in tine...
    Vedeam in ochii tai o oarecare suferinta.. dar, nu puteam sa-ti mai zic nimic... cand ma uitam la tine imi dadeam seama ca prietenia noastra s-a dus... nu mai vorbim la fel, nu ne mai salutam la fel... totul e scrum.
    Vreau sa-mi spui daca te-am jignit cu ceva.. imi cer scuze de pe acum. Sper ca ai inteles de ce am facut asta...

    Oana ? Nu este deloc o fata rea, impreuna cu ea am incercat sa te conducem pe drumul cel mai bun, nu ne-a iesit... asta e :). Tu ai ales ce e bine pentru tine si ma bucur. Putin, cate putin ne-ai dat pe noi la o parte si gata !! Nu cred ca au fost jigniri, cred ca mai multe ironii... am vazut cum te simteai, dar nu puteam face nimic. Eram neputincioasa... si totodata dezamagita de tine...

    Viorica ? Nu cred ca te-a dezamagit cu ceva. Na, poate tu stii mai bine... Ai vorbit urat cu ea, poate nu ti-ai dat seama... dar de multe ori s-a intamplat asta... te-a iertat si a trecut mai departe.. dar parca faza de vineri a pus capac :-j. Stii, la ce ma refer.. pana la urma era un amarat de ghiozdan, da-o-n colo de treaba... Poate, ai vrut sa te razbuni si sigur asta ai vrut ! ti-a reusit intr-o oarecare masura... Dar nu ma bag in treaba voastra, ti-am spus asa ca fapt divers.

    Eu ? Ti-am spus ce am avut de spus (cred). Dezamagirile au venit treptat si mi-au umplut golurile inimii... asa se intampla de fiecare data cu prieteniile frumoase, nu ? A trecut... Ti-am spus ca nu esti numai tu cea REA... dar noi am reactionat asa din cauza comportamentului tau.. ironiile au venit pe parcurs. Crede-ma nici nu stiu care mai este parerea mea despre tine... la cate am auzit... raceala a venit mai mult din partea mea, recunosc. Dar am hotarat sa reflectez la ceea ce s-a intamplat... si am ajuns la o concluzie banala... aia o stii si tu. Poate se va mai regla ceva pe parcurs, o sa mai vorbim in particular.

    RăspundețiȘtergere
  10. O discutie intre patru ochi poate schimba multe. Sper sa-ti dai seama ca noi, rosioarele nu-ti vrem raul... te-am ajutat si noi cat am putut. Nu stiu cat de mult te-a incalzit pe tine acest lucru... Transferul nu este o solutie... de ce sa te transferi ? din cauza noastra ? Chiar nu inteleg .
    Hai sa nu ne mai jignim reciproc (tu si Oana)... o sa vorbiti, o sa vorbim. Am observat ca ai vrut sa repari ceea ce ai stricat, dar noi nu te-am lasat... adica te-am lasat dar... inca o data .. lumea vorbeste!! Stii, cum se spune..nu trebuie sa bagi in seama vorbele spuse-n vant de altii, dar prea multe s-au legat.. si... in fine.
    Vorbe pe la spate ? Hai sa-ti spun ce vorbeam noi pe la spate, asa cum te-ai exprimat tu. Ne sfatuiam, vroiam sa venim sa vorbim cu tine.. dar multe lucruri ne-au retinut sa facem acest lucru.
    Nici nu stiu ce sa mai zic... ma lasa rece totul. Sper sa vorbim maine la scoala, nu vreau ridicari de ton si toate alea.. sper sa ma intelegi. Si scuza-ma daca te-am deranjat cu postarea acestui penibil comentariu. Reflecteaza, reflecteaza...

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare foarte,foarte rau ca s-a ajuns aici,dupa un an in care nu ne-am certat si totul a fost OK...
    Poate ca nu doar tu ai gresit,dar au fost multe...imi pare rau ca te-am "dezamagit"(asa cum ai spus tu),cu toate ca nu stiu sincer cu ce...as vrea sa imi explici maine...
    Sincer as vrea din tot sufletul sa cred ca faza cu ghiozdanul nu a fost facuta din razbunare,cu toate ca sunt multe chestii care arata contrariul...asta a fost lovitura de gratie,faza care mi-a rapit orice speranta ca nu o sa te mai comporti urat cu mine...
    Noi am tinut mult la tine si in ciuda faptului ca s-au spus multe lucruri urate despre tine, am continuat sa fim prietenele tale,pana la inceputul acestui an scolar,cand am inceput sa fim dezamagite...

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca ai dreptul sa te aperi...sau macar sa-ti spui parera.Sper ca maine sa putem vorbi civilizat,sa clarificam o parte din lucruri si sa vedem vedem dak poate fi rezolvat ceva...
    Tin sa imi cer scuze inca odata ca te-am dezamagit,daca tu asa crezi,dar nu stiu cine de cine e mai dezamagita...
    Imi pare nespus de rau ca atunci cand ai iesit din spital nu ai ascultat sfaturile noastre,ai preferat o persoana care te-a facut sa suferi mult,nu te-ai pretuit pe tine in primul rand,i-ai oferit prea multe,doar ca sa fii din nou cu el si ai uitat de sfaturile noastre,ale prietenelor tale(sau cel putin asta am crezut ca am fost pentru tine).
    Tu crezi ca noi nu ti-am vrut binele?sa stii ca nu e deloc asa,ca am plans,ca am suferit si am trait totul alaturi de tine...
    Nu vreau sa mai continui,cred ca e suficient,restul o sa discutam maine,in particular.
    Scuze ca nu am vorbit cu tine pe mess,dar ma simt foarte rau,si vreu sa ne spunem totul in fata,nu prin intermediul calculatoarelor.
    Raluca,te rog mult sa ma scuzi ca am lasat acest comentariu pe blogul tau...sper sa nu se mai intample...scuze inca o data :*

    RăspundețiȘtergere
  13. ...:::Buna::...Te invit sa dai o tura blogului meu avand o noua infatisare schimbata , te astept !

    RăspundețiȘtergere