miercuri, 18 august 2010

# Povesti vechi in haine noi...

Exista oameni pe care-i cunoşti de-o viata, cu care ai copilărit, cu care te-ai maturizat, cu care ai plans, cu care ai ras ? Cu siguranţă, ai avut parte de asa ceva... Dar, după un timp ai observat ca se întrepătrunde o raceala ? toate discuţiile pe care le credeaţi între "patru ochi" erau spuse si altcuiva, acel cineva care era mai "special" decat tine ? Cred ca fiecare dintre noi, au avut astfel de urme...
Am observat un lucru, prieteniile de o viata se uzează mai repede, se răcesc, se pierd odată cu ploaia de vară care vine... si trist, mai si pleacă.... Iar dacă se mai întoarce încă o data si eşti fericit ca ti-ai recastigat buna prietenă din copilărie... doar te-ai amăgit... "ploaia" aia a venit doar sa-ti dea o palmă peste fata si sa-ti spună ca eşti tare, tare naiv.
Sinceră, sa fiu eu cred ca este mult mai valoroasa o prietenie de 1 an, 2... decat una de 10,15 ani. Ai impresia ca de fapt pe el îl cunoşti mai bine, cu el ai copilărit... dar nu este asa... Parcă îţi deschizi altfel inima, ca o carte de joc care ştie sa parieze pe încrederea ta.
Poate credeţi ca sunt cam naivă, adică pun prea mult suflet în acea prietenie... iar după un timp o sa-mi dau seama ca si acel "prieten" a plecat... Gresit! Eu raman la ideea ca prietenia aia "veche" se uzează mai repede, intra la apa...si poate ai vrea sa se mai trezeaza, dar... este imposibil.
Hey, voi puteţi sa mă contraziceti... nu mă supăr.

# Povestea aia veche, s-a schimbat cu o haină nouă acum.... mult mai calduroasa... si asta mă bucura.

17 comentarii:

  1. Cata dreptate ai...
    Dar si "haina cea noua" se uzeaza , iar cu timpul toate povestile tind sa semene si ajungi la concluzia..ca oamenii vin si pleaca din viata ta lasand urma mai mult sau mai putin vizibile , insa doar tu ramai..in fata timpului ..in fata unei povesti.. a unei amintiri..

    RăspundețiȘtergere
  2. been there, done that.....din pacate.....cu toate ca nu ar trebui sa se intample asa...prieteniile de 10 ani ar trebui sa fie mai rezistente...dar...nush...lumea e pe dos ;)) oricum e greu sa pierzi un prieten vechi..

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place linia centrala. Dar nu sunt de acord cu afirmatia ta. O prietenie de lunga durata intotdeauna este apreciata. Important e sa stii sa o intretii. Nu totul vine de la sine. Trebuie sa lupti pentru ceea ce-ti doresti. Cand intervine o problema atunci poti realiza daca prietenia ta este egoista sau una altruista. Adevarat sunt n persoane pe lumea asta care stiu doar sa faca rani. Ignora-le. Dar nu-ti fie teama ca pe viitor sa legi prietenii adevarate.

    Imi place cum scrii. Felicitari! Sunt cu ochii pe tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. In mare parte ai dreptate.. si eu am patit ca prieteni vechi de 3-4 ani sa imi spuna secretele altora.. si prieteni noi de cateva luni sa fie niste buni confidenti...dar dupa trecerea timpului si prietenii noi devin vechi si fac chestia asta..

    RăspundețiȘtergere
  5. @Iulia: Aici iti dau dreptate " Dar si "haina cea noua" se uzeaza"... Dar,greselile din trecut pot fi operate mai cu succes... uneori trecutu' ne invata multe... Daca stim cum sa ne innodam prietenia cea noua, e super... avem numai de castigat!

    @kid4ever: Exact, lumea e pe dos.. mintea noastra e pe dos, alegerile din viata noastra sunt pe dos, sentimentele sunt pe dos.
    E foarte greu sa pierzi un prieten vechi, dar.. hey viata merge inainte, cu putina vointa si cu putin ajutor din partea prietenilor adevarati e totul ok :)

    @buffy: Ma bucur, ca in sfarsit cineva nu este de acord cu afirmatia mea! Stii, cat de mult ai incerca sa-ti intretii acea prietenie tot iti mai fuge din palmele alea prafuite ale trecutului... sunt total de acord cu tine, trebuie sa luptam pentru acel ceva... dar, uneori viata asta ne face sa nu mai luptam pentru nimeni... Ne lipseste un gram de bine...

    Va multumesc pentru parerile voastre :), am sa le mai stropesc cu cateva ingrediente si... o sa fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. intradevar cam asa este...
    un prieten adevarat te asculta, te intelege, te indruma, o sa fie acolo si intr-un timp la care nu te astepti, un prieten adevarat e acea persoana care te ajuta si nu doar te asculta...
    am 3 prieteni adevarati, fata in fata nu ne-am intalnit niciodata :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Love is the answeR: Ma bucur, ca esti de acord cu mine :)
    @Tlaloc: Cat de tare, cum nu te-ai intalnit niciodata cu ei ? Vorbesti doar pe mess?

    RăspundețiȘtergere
  8. Si la telefon cu o singura persoana! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. # Frumos, rar mai intalnesti astfel de prietenii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Prietenii...rar reusesti sa iti faci prieteni adevarati..cu care chiar sa ti-i legatura si peste multi ani,cu care chiar sa copilaresti sau sa traiesti.
    Eu nu am avut parte de asa prietenii,insa niciodata nu e prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  11. da foarte adevarat! multe ori,viata ia diferite intorsaturi si ''cei mai buni prieteni'' se distanteaza,parca nu mai e relatia ceea care era odata.uneori,cred ca prietenii vechi te pot intelege mai bine,dar si prietenii ''temporari'' iti pot aduce ceva nou in viata si o intelegere reciproca mai buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Asa este Raluk!
    Cred k ai foarte mare dreptate,iar acest lucru poate fi demonstrat chiar de prietenia noastra,a Rosioarelor,care,desi nu dureaza de ani,a devenit una foarte stransa,nu-i asa Modelina mea ubita?


    Puffy_girl_alexa

    RăspundețiȘtergere
  13. Perfect de acord cu tine. Am patit-o si vreau sa cred ca m-am invatat minte! :D

    RăspundețiȘtergere